Novosti

Nastavnik Nihad u vrtiću Filii

DJECA I VIOLINA
13. februar, 2019.

Naš nastavnik violine, Nihad Mulahusejnović, danas je bio u posjeti dječijem vrtiću Filii.

Maleni polaznici ovog vrtića su mu poželjeli velikodušnu dobrodošlicu a on im je zauzvrat predstavio violinu i upoznao ih sa njenim umilnim zvucima.

Sounds of Migration

PROJEKAT PEDAGOGA I MUZIČARA
25. januar, 2019.

Bihaćki muzičari i pedagozi pokrenuli su projekt Sounds of Migration u izbjegličkom centru u nekadašnjem hotelu “Sedra”, gdje je smješteno nekoliko stotina porodica iz Afrike i Azije.

Cilj im je zbližavanje ljudi i ublažavanje teškoća kojima su izložena djeca migranata.

Oslikavanje Đačkog doma

SARADNJA SA IOM
28. decembar, 2018.

Učenice i učenici Odsjeka za primijenjenu umjetnost nase škole zajedno s profesoricom mr. Adelom Veletanlić, u suradnji sa IOM, danas su oslikavali prostorije Đačkog doma u Borićima koji se još uvijek sanira.

Nadamo se da će na svoj originalan način da oplemene i uljepšaju svakodnevnicu migrantskih porodica. Hvala učenicima i profesorici.

Koncert i darivanje

MUZIKA BRIŠE GRANICE
21. decembar, 2018.

Na sinoćnjem koncertu Osnovne muzičke škole su nas posjetila djeca koja trenutno borave u hotelu "Sedra". Naši učenici su ih počastili toplim zvucima i kao mali znak pažnje su im uručili Novogodišnje paketiće.

Muzika briše granice!

Osnovna muzička škola Bužim

PODRUČNA ODJELJENJA
30. decembar, 2017.

Područno odjeljenje osnovne muzičke škole u Bužimu iza sebe ima deceniju uspješnog rada i djelovanja.

O ovoj temi te uspjesima škole i problemima sa kojima se susreće piše portal Bužim Press. Pročitajte u nastavku.

Darovanje malih pacijenata

POSJETA KANTONALNOJ BOLNICI
25. decembar, 2017.

Danas su članovi Vijeća učenika naše škole darivali male pacijente Kantonalne bolnice i tako im, bar na kratko, donijeli osmjeh 😁 na lica..i sreću u mala srca 💕

Dragi naši članovi Vijeća učenika,ponosimo se Vama.

Izlet u Zagreb

POSJETA HNK-u
13. decembar, 2017.

Profesori i učenici iskoristili su srijedu 13. decembra za cjelodnevni posjet glavnom gradu Hrvatske.

Tokom dana uživali su u čarima predprazničkog Zagreba a u večernjim satima su pogledali i poslušali operu Boemi kompozitora Giacomo Puccinia na sceni Hrvatskog narodnog kazališta.

Dan srednjoškolaca

UČESTVOVALI I NAŠI UČENICI
17. novembar, 2017.

Naši učenici učestvovali su u obilježavanju Međunarodnog dana srednjoškolaca na Gradskom trgu u Bihaću.
Ovaj dan se obilježava u znak sjećanja na studentske proteste koji su održani u Pragu 17.11.1939. godine. Studenti su protestovali protiv nacističke okupacije, te su streljani bez prethodnog suđenja.

Prezentacija instrumenata

GOSTOVANJE MALIŠANA IZ VRTIĆA
03. novembar, 2017.

Danas je u našoj školi održan Koncert Orkestra gitara i prezentacija raznolikih muzičkih instrumenata " maloj raji " odnosno djeci predškolskog uzrasta - polaznicima Gradskog vrtića Bihać

Poklon LTPS-a maloj raji

LIJEPA GESTA UČENIKA LTPS
02. novembar, 2017.

Učenici IV razreda LTPS s profesoricom slikanja Adelom Veletanlić danas su oslikavali zidove Odjela dječije fizijatrije u Kantonalnoj bolnici " Dr.Irfan Ljubijankić " u Bihaću.

Radionica u Gradskoj galeriji

MI I KLINCI UMJETNICI
30. oktobar, 2017.

Učenici i profesori Škole primijenjenih umjetnosti na danas održanoj radionici u Gradskoj galeriji Radionica je održana u okviru manifestacije " Ulicom Bišća " a pod nazivom : " Mi i klinci umjetnici ". Na radionici su osim naših učenika i profesora Umjetničke škole Igora Reljića i Adele Veletanlić , učestvovale i prof.Emina Midžić & Suzana Čirić - klasična gitara, a isto tako i učenici Gimnazije Bihać s profesorom Ramićem , pjesnik Husein Dervišević.

Nagrada za Sarah

USPJEH UČENICE NAŠE ŠKOLE
21. oktobar, 2017.

Manifestacija "Mladi i naslijeđe 2017" u okviru projekta "Dani europskog naslijeđa" i ove godine je organizovana pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva kulture i sporta. Tema ovogodišnjeg Konkursa je "Upoznajmo kulturnu baštinu i čuvajmo prirodu". Drugu nagradu osvojila je naša učenica IV razreda Škole primijenjenih umjetnosti Mahmud Mayeda Sarah.

Čestitamo našoj Azri

BIVŠA UČENICA OSVOJILA MEDALJU
21. oktobar, 2017.

Naša bivša učenica likovne škole, Azra Dedić, članica judo kluba Una iz Bihaća, osvojila je bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u judu za osobe sa intelektualnim poteškoćama. Čestitamo Azri od sveg srca i želimo joj još bezbroj medalja!

Jesen na gelenderima

UČENICI UČESTVOVALI
03. oktobar, 2017.

I ove godine organizovan je događaj pod nazivom "Jesen na Gelenderima" koji za cilj ima pružiti novi sadržaj u Gradskom parku u Bihaću. Ovaj put naše učenice iz likovne škole ovom prilikom oslikale su par klupa u Gradskom parku.